Nowy Ląd budują osoby, dla których ważny jest dobry smak i nowe doświadczenia kulinarne. W naszej kawiarni istotne są nie tylko osoby pracujące na miejscu — nasi szefowie kuchni, kelnerzy, osoby dbające o wizerunek tego miejsca. Ważni są również nasi dostawcy, dzięki którym możemy podawać Wam napoje i potrawy pełne składników doskonałej jakości!
W Nowym Lądzie parzymy kawę z Cafe Millimo. To mieszanka 75% arabiki i 25% robusty. W mieszance używane są dwie odmiany arabic — pierwsza to Arabica Peru HB, druga Arabica Kolumbia Exelso, oraz robusty – India Cherry AA.
Tak dobrane składniki mieszanki GIALLO wpływają na jej wyrazisty i bardzo uniwersalny smak.
Dzięki zrównoważonej kwasowości arabic, gdzie dochodzą posmaki typu orzechy, podawana w kawach mlecznych ma bardzo delikatny smak. Robusta zaś, którą używamy w jej składzie, nadaje mieszance wyrazistości i intensywności . Mieszanka Giallo sprawdza się bardzo dobrze zarówno w postaci espresso jak i kawach mlecznych. Zachowuje swoją delikatność smaku przy jednoczesnej intensywności.
Opis mieszkanki pochodzi od Cafe Millimo.
Do współpracy przy dopracowywaniu naszej przestrzeni, menu i wydarzeń zaprosiliśmy wiele kreatywnych osób, marki i firmy, dostarczające nam zarówno meble do naszej przestrzeni, projekty identyfikacji wizualnej, jak i ziarna kawy.
Projekt i aranżacja wnętrza — Agnieszka Gadula-Sikora
Wykończenie wnętrza — Sławek Sikora i Jarek Bożek
Wykończenie wnętrza oraz doradztwo techniczne — Łukasz Kwadrans
Stoły drewniane, loga z mchu i rośliny stabilizowane — Rustical Garden
Wykonanie muralu — Walljee Druk Ścienny
Branding, Art Direction i projekt muralu — Marcin Pająk
Koordynacja wydarzeń — Joanna Ciechorska