O NAS

Nowy Ląd budują osoby, dla których ważny jest dobry smak i nowe doświadczenia kulinarne. W naszej kawiarni istotne są nie tylko osoby pracujące na miejscu — nasi szefowie kuchni, kelnerzy, osoby dbające o wizerunek tego miejsca. Ważni są również nasi dostawcy, dzięki którym możemy podawać Wam napoje i potrawy pełne składników doskonałej jakości!

Nasza kawa w Nowym Lądzie

W Nowym Lądzie parzymy kawę z Cafe Millimo. To mieszanka 75% arabiki i 25% robusty. W mieszance używane są dwie odmiany arabic — pierwsza to Arabica Peru HB, druga Arabica Kolumbia Exelso, oraz robusty – India Cherry AA. 
Tak dobrane składniki mieszanki GIALLO wpływają na jej wyrazisty i bardzo uniwersalny smak.

Dzięki zrównoważonej kwasowości arabic, gdzie dochodzą posmaki typu orzechy, podawana w kawach mlecznych ma bardzo delikatny smak. Robusta zaś, którą używamy w jej składzie, nadaje mieszance wyrazistości i intensywności . Mieszanka Giallo sprawdza się bardzo dobrze zarówno w postaci espresso jak i kawach mlecznych. Zachowuje swoją delikatność smaku przy jednoczesnej intensywności.

Opis mieszkanki pochodzi od Cafe Millimo.

Wykonawcy i projektanci

Do współpracy przy dopracowywaniu naszej przestrzeni, menu i wydarzeń zaprosiliśmy wiele kreatywnych osób, marki i firmy, dostarczające nam zarówno meble do naszej przestrzeni, projekty identyfikacji wizualnej, jak i ziarna kawy.

Dyrektor Generalny — Sławomir Sikora

Manager Operacyjny — Jakub Sikora
– zamówienia, magazyn, systemy operacyjne

Bar Manager — Kaja Sikora
– bar, serwis, atmosfera, jakość, grafik designer

Tester — Kamil Sikora

Projekt i aranżacja wnętrza — Agnieszka Gadula-Sikora

Wykończenie wnętrza — Sławek Sikora i Jarek Bożek

Wykończenie wnętrza oraz doradztwo techniczne — Łukasz Kwadrans

Stoły drewniane, loga z mchu i rośliny stabilizowane — Rustical Garden

Wykonanie muralu — Walljee Druk Ścienny

Branding, Art Direction i projekt muralu — Marcin Pająk, Elegato Studio

Koordynacja wydarzeń — Agnieszka Gadula-Sikora